Verduurzamen door glaswerk

Isolatieglas

Wanneer je denkt aan verduurzamen van je woning/pand, is het vervangen van oud glas voor nieuw isolatieglas een hele goede optie. Tegenwoordig is er voor vrijwel iedere beglazingssituatie een oplossing te vinden die de isolatiewaarde van je woning/pand verhoogt. Met het plaatsen van dit isolatieglas investeer je niet alleen in het hoge wooncomfort en het verlagen van je energierekening, maar draag je ook daadwerkelijk bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ben jij klaar om te verduurzamen?

Isolatieglas door Vriesia schilders

Je krijgt glas van de beste fabrikanten, zodat je bent verzekerd van optimale isolatieprestaties en betrouwbaar hoogwaardig glaswerk dat voldoet aan alle normen.

Het plaatsen van het glas wordt gedaan door ‘eigen’ en vakkundig personeel, zodat we je hoge kwaliteit kunnen garanderen en de onderlinge communicatie soepel verloopt.

Mogelijke aanpassingen aan kozijnen of ramen voeren wij in eigen beheer uit, zodat je één aanspreek punt hebt en een externe timmerman niet nodig is.

Gesubsidieerde investering

Wanneer je woning nog is voorzien van enkelglas of wat ouder dubbelglas en je wilt dit vervangen voor HR++ glas of nog beter, dan zijn er subsidiemogelijkheden. Om gebruik te kunnen maken van deze subsidieregeling zijn er uiteraard wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. De actuele voorwaarden zijn eenvoudig op te zoeken op website van de Rijksoverheid. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen en zullen we samen met jou kijken of de subsidieregeling ook voor jou geldt.

Monumenten

Woon of werk je in een monumentaal gebouw en wil je deze verduurzamen door middel van isolatieglas? Dan zijn er zeker hele goede mogelijkheden. Bij monumenten heb je vaak te maken met ondiepe sponningen waarin het glas geplaatst moet worden. Tegenwoordig zijn hier prima oplossingen voor, zoals bijvoorbeeld vacuümglas. Dit glas is een aantal malen dunner dan standaard HR++ glas, maar heeft wel een betere isolatiewaarde en is ook nog eens erg geluid reducerend.

Vele glassoorten

Omdat glas zo’n enorm veelzijdig product is en op veel verschillende manier wordt toegepast, zijn er enorm veel soorten glas. Het komt dus maar zelden voor dat er geen oplossing is voor een bepaalde situatie. Wij leveren vrijwel alle voorkomende beglazing, zoals veiligheids-, brandvertragend-, geluid reducerend- , isolatie- & monumentenglas.

Hoe we een project uitvoeren

Wanneer we je aanvraag binnen hebben, nemen we binnen 24 uur contact met je op. We bespreken je wensen en maken een afspraak voor het inmeten van het glas. Dit doen we zelf en zijn daar volledig verantwoordelijk voor. Je krijgt een overzichtelijke offerte waarin precies omschreven staat wat wij uitvoeren voor welke aanneemsom.

Na akkoord gaan onze vakkundige medewerkers aan de slag. Door onze jarenlange ervaring kun je erop vertrouwen dat wij het glas netjes en zorgvuldig plaatsen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning/pand? Neem dan contact met ons op en we informeren je graag!

Veelgestelde vragen

Hoeveel garantie zit er op glas?

De meeste fabrikanten geven op isolatieglas vrijwel altijd 10 jaar garantie.

Komen wij ook in aanmerking voor subsidie?

Vaak wel, maar voor de voorwaarden kunt u het beste de website van de Rijksoverheid raadplegen.

Is HR++ glas te plaatsen in mijn woning/pand?

Jazeker, en vaak zelfs glas met een nog hogere isolatiewaarde.

Wat is de levensduur van dubbelglas?

Naarmate de ruit ouder wordt, is de kans op lekkage groter. De gemiddelde levensduur voor dubbelglas is ongeveer 20 jaar. Is het glas vakkundig geplaatst vergroot dat de levensduur aanmerkelijk.

Wat kost glas?

Goede vraag! Dit is sterk afhankelijk van de toepassing en je wensen. Dus voordat we hierop kunnen antwoorden, zullen we je eerst een aantal vragen stellen.

Heeft het zin om glas te vernieuwen?

Wanneer je nog dubbelglas hebt wat ouder is dan 20 jaar, is het zeker de moeite om dit te laten vervangen. Niet alleen je wooncomfort gaat er stukken op voorruit, ook de energiebesparing is aanmerkelijk.

Wil je verduurzamen door jouw woning
of pand te voorzien van isolatieglas?